Glas-glas zonnepanelen en waarom ze interessant zijn?

Glas-glas zonnepanelen, ofwel dubbel-glas zonnepanelen, blijven de laatste jaren aan populariteit toenemen. Ze zijn niet alleen esthetisch mooier, maar kunnen ook een aanzienlijke meeropbrengst met zich meebrengen. We vertellen je alles over glas-glas zonnepanelen.

 

Het verschil met glas-folie

Het verschil tussen glas-glas en glas-folie panelen zit hem in het feit dat de cellen aan de achterkant ook beschermd worden door een glazen plaat, in plaats van door een folie. Een glas-glas paneel heeft dezelfde opbouw, maar de onderkant is daar ook een glazen plaat.

Glas-glas of klassieke zonnepanelen?

Aan beide types zonnepanelen zijn voor- en nadelen verbonden. Zo zijn glas-folie panelen een stuk goedkoper en wegen gemiddeld 6 kg minder dan glas-glas panelen. Toch zijn ze niet per se beter.

Bij een glas-folie paneel zijn de cellen aan de onderkant namelijk minder goed beschermd. Doordat de onderkant van het paneel uit een folie bestaat, kan deze bij doorbuigingen uitgerekt worden en kunnen er scheuren in de cellen ontstaan. Hierdoor daalt het vermogen van je paneel enorm. Daarnaast kan er op termijn ook zuurstof en vocht onder de folie kruipen, met vermogensverlies en een verkorte levensduur van het paneel als gevolg.

Een glas-glas paneel is per definitie niet béter dan een klassiek zonnepaneel van goede kwaliteit, zoals Panasonic, LG Solar of Sunpower. Maar de panelen hebben zeker enkele voordelen:

  • Het is beter resistent tegen weersinvloeden (glas is ondoordringbaar)
  • Het is steviger dan folie
  • De kans dat cellen door buiging scheuren is kleiner.

 

Je kan dus stellen dat een glas-glas paneel een grotere duurzaamheid heeft en op termijn een grotere opbrengst zal hebben, ten opzichte van een glas-folie paneel. Maar hou er ook rekening mee dat ze een stuk duurder zijn!

De voordelen van glas-glas zonnepanelen Beter bestand tegen extreme weersomstandigheden

Doordat de cellen volledig omringd zijn met glas, zijn deze beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en is er minder kans op vocht, oververhitting of scheurtjes in het zonnepaneel.

Meer esthetisch

Veel mensen kiezen voor glas-glas zonnepanelen omwille van het esthetische aspect. Op donkere daken zijn de panelen nauwelijks zichtbaar en vormt de installatie een mooi geheel voor met het dak.

Langere levensduur

Glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur en kunnen tot wel 40 jaar meegaan!

Langere garanties

Door de bewezen langere levensduur kunnen fabrikanten betere en langere garanties geven op glas-glas zonnepanelen, tot wel 30 jaar.

Relatief laag gewicht

Het glas van glas-glas zonnepanelen is gemiddeld 2mm dik, waardoor het gewicht van het paneel ook relatief laag is.

Brandveilig

Glas is brandveilig en dat maakt de zonnepanelen de beste keuze op gebied van brandveiligheid.

Hoog vermogen

Door de continue ontwikkelingen op de markt blijven de vermogens van glas-glas zonnepanelen steeds hoger worden.

 

Enkele merken van glas-glas zonnepanelen

Enkele toonaangevende producenten van glas-glas zonnepanelen zijn:

  • Solarwatt
  • Bauer
  • Denim
  • Luxor

Heb je interesse in de installatie van glas-glas zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact op voor een onafhankelijk advies van onze adviseurs. Aan de hand van een plaatsbezoek bepalen zij de ideale samenstelling van de installatie voor jouw situatie.

 

Deel dit artikel:

[Sassy_Social_Share type="standard"]

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Energy! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Lees meer expertise