Premies

Omschakelen naar hernieuwbare energie vergt een investering. Om de overstap aan te moedigen ondersteunt de overheid particulieren met verschillende premies. Ontdek voor welke jij in aanmerking komt.

Een premie voor je zonnepanelen

Als particulier heb je voor de installatie van zonnepanelen recht op financiële steun, onder de vorm van een premie. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden van de Vlaamse overheid.

Afhankelijk van bepaalde voorwaarden kom je mogelijks ook in aanmerking voor een VerbouwLening om je woning te renoveren. Alle voorwaarden en details worden hier uitgelegd. Daarnaast geldt er in sommige gevallen een lager btw-tarief afhankelijk van de leeftijd van je woning.

Omdat er voor premies en/of leningen mogelijke wachttijden zijn voor de behandeling van je dossier, raden we je aan om je aanvraag tijdig in te dienen. Zit je met een specifieke vraag of zie je het bos door de bomen niet meer? De experten van Belgian Energy staan je met plezier te woord.

Aankoop of leasing van een thuisbatterij

De Vlaamse overheid besliste eind 2022 om de premie voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij stop te zetten.
Heb je een thuisbatterij-installatie met een keuringsattest voor 31 maart 2023, dan heb je wel nog recht op financiële steun. Je vindt alle info hier.

Aan de slag met hernieuwbare energie

Geef je onderneming een groene boost en maak je processen minder energieafhankelijk. Belgian Energy adviseert je met plezier. Vertrouw op onze expertise voor een oplossing op maat.

Overtuigd van de voordelen van slimme energie?

Contacteer onze experten voor een energieoplossing op maat van jouw specifieke situatie. Zo geniet je snel van een maximaal rendement, een lagere energiefactuur en een hoog gebruiksgemak.