Dit zijn de beste zonnepanelen van 2022

Er bestaan talloze merken van zonnepanelen en wel duizenden verschillende soorten zonnepanelen. Het is dus niet echt vanzelfsprekend om zomaar een goed merk te kiezen. Gelukkig kan je aan de hand van enkele criteria weten of een zonnepaneel goed is of niet.

Hoe kan je zonnepanelen merken vergelijken?

Als je op zoek bent naar zonnepanelen is het belangrijk om de datasheets van de panelen te bekijken. Hierin staat alles over het zonnepaneel, zoals de garantie, het rendement, de testresultaten, de elektrische gegevens, het gewicht, de certificaten enzovoort.

De belangrijkste criteria om naar te kijken zijn:

 • Garantie
 • Rendement
 • Temperatuur coëfficiënt, of Pmax
 • Tolerantie, of Power Tolerance

Types zonnepanelen

De beste zonnepanelen zijn per situatie verschillend. Panelen kunnen onderling verschillen op rendement en prijs, elk type heeft zijn voor- en nadelen, enzovoort. Op dit moment zijn er 3 soorten zonnepanelen op de markt:

 • monokristallijn zonnepanelen
 • polykristallijn zonnepanelen
 • amorf zonnepanelen

Welk type zonnepanelen passen het beste bij je situatie?

Maar welk type zonnepanelen passen nu het beste bij jouw situatie? Dit is afhankelijk van de wensen, bijvoorbeeld van kleur, en noden qua rendement en opbrengst. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken.

 

De beste zonnepanelen bij de juiste installateur

Naast het kiezen van kwalitatieve zonnepanelen is het ook belangrijk om een goede installateur te kiezen. Zo ben je zeker van een correct geïnstalleerde installatie die jou een gegarandeerd rendement zal opleveren en waar je jarenlang van kan genieten. Daarnaast is een goede installateur ook RESCert gecertificeerd en werken ze enkel met ervaren vakmannen. Bij Belgian Energy ben je hier zeker van je stuk.

De beste zonnepanelen merken

Het is bijna onmogelijk om te zeggen hoeveel merken zonnepanelen er momenteel bestaan. Vooral in Azië is het een komen en gaan van nieuwe merken. Al heeft de verhoging van de import tax van Chinese zonnepanelen er wel voor gezorgd dat enkel de gezonde bedrijven met zonnepanelen van zeer goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld Trina Solar, overeind blijven.

De beste zonnepanelen merken zijn Tier 1 merken. Dit zijn de bekendste en meest betrouwbare zonnepanelen merken.

Top 5 merken van 2022

We hebben de Tier 1 merken vergeleken met elkaar op basis van kwaliteit, garantie, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit. Daaruit kwamen de volgende 5 merken als beste uit de bus:

 1. SolarWatt met een score van 4,6 op 5
 2. Lg Solar met een score van 4,5 op 5
 3. Panasonic met een score van 4,3 op 5
 4. QCells met een score van 4,3 op 5
 5. REC met een score van 4,3 op 5
Merk Totaal Kwaliteit Garantie Betrouwbaarheid Prijs/kwaliteit
SolarWatt
4,6
5
5
4,5
4
LG Solar
4,5
5
4,5
5
3,5
Panasonic
4,3
4,5
4
5
3,5
QCells
4,3
4
4
4
5
REC
4,3
4
4,5
4,5
4

Wie dit jaar nog een installatie laat plaatsen zit dus goed met panelen van één van deze merken. Je bent er zeker van dat je kwaliteit krijgt voor je investering. Daarnaast geniet je ook nog eens van een aantrekkelijke premie voor zonnepanelen en thuisbatterijen van de Vlaamse overheid. Daar lees je hier meer over!

 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise