Enphase Encharge: de voor- en nadelen uitgelicht

Je haalt nog meer uit je zonnepanelen als je ze combineert met een slimme thuisbatterij! Op die manier wordt je onafhankelijk worden van het energienet, zelfs in de wintermaanden. Met een thuisbatterij van goede kwaliteit, zoals van Enphase, is het zelfs mogelijk om tot 99% energieonafhankelijk te zijnEnphase heeft dus een nieuw staaltje technologie uitgebracht. De Enphase Encharge batterijen hebben een grotere capaciteit dan de welbekende AC batterijen. Alles wat je moet weten over de nieuwe batterijen ontdek je in deze blog.

Enphase: het merk

Enphase Energy is een , sinds 2006, Amerikaans NASDAQ-genoteerd energietechnologiebedrijf met hoofdzetel in Fremont, Californië. Het merk ontwerpt en produceert software-gedreven thuis-energie-oplossingen die zonne-opwekking, thuis-energie-opslag en web-based monitoring en controle omvatten.

Enphase is ’s werelds eerste volledig geïntegreerde energie oplossing. De Enphase energie oplossing combineert zonne-energie, opslag, en software die al uw productie en consumptie bijhoudt: een alles-in-één zonne-energiesysteem die jouw besparingen maximaliseert wanneer je gewoon verdergaat met uw drukke leven.

Het is gebouwd om samen te werken, met continue, probleemloze communicatie, om een volledig geïntegreerd systeem te creëren dat meer is dan alleen maar zonne-energie – het is echt een slimme woning. Enphase-producten werken samen om jouw huis te voorzien van betrouwbare, binnen de industrie toonaangevende zonne-energie.

Onze oplossing voor hoogwaardige energieopslag brengen je naar een hoger niveau van intelligentie en een betere waarde voor jouw geld dan elke andere oplossing, met de veiligste en laagste toetredingskosten in de sector. De oplossing kan naadloos worden gekoppeld aan Enphase-micro-omvormers en andere zonnetechnologieën om je te helpen het meeste te halen uit jouw energievoorziening.

Soorten Encharge batterijen

Het nieuwe Encharge opslagsysteem bevat al het nodige, van batterij tot micro-omvormers, dat gebruikt wordt om energie op te slaan en bruikbaar te maken voor je huishoudtoestellen. Dit gebeurt met twee cruciale functies. De batterijen in je Encharge systeem slaan een teveel aan energie op voor later gebruik of voor tijdens een stroomstoring. De micro-omvormers, meerbepaald de IQ 8X-BAT micro-omvormers, zetten je opgewekte energie om in bruikbare wisselstroom. Dit maakt de Enphase Encharge een slimme thuisbatterij!

Het is een Lithium ijzer fosfaat (LFP) batterij, wat garant staat voor maximale veiligheid en een lange levensduur. De batterij werkt met passieve koeling, waardoor een geen bewegende delen of ventilatoren aanwezig zijn. De monitoring en controle van de batterij gebeurd via een mobiele app met smart software en firmware.

Het volledig geïntegreerde AC-batterijsysteem kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden via plug-and-play en kan worden aangesloten op standaard huishoudelijke AC-bekabeling.

Enphase Encharge 3

De Enphase Encharge 3 batterij is een alles-in-één AC-gekoppeld opslagsysteem en is uiterst betrouwbaar, snel, eenvoudig en veilig, zoals we gewoon zijn van Enphase. De batterij heeft een totale bruikbare capaciteit van 3,36 kWh en bevat 4 ingebouwde micro-omvormers met een vermogen van 1,26 kW. De batterij weegt zo’n 53 kg en is compatibel met het hele Enphase gamma.

Daarnaast biedt de batterij een back-up capaciteit. Het modulaire systeem maakt het mogelijk voor installateurs om snel de juiste systeemgrootte te ontwerpen om te voldoen aan de behoeften van de klant.

Enphase Encharge 10

De Enphase Encharge 10 batterij is, net zoals de Encharge 3, een alles-in-één AC-gekoppeld opslagsysteem en biedt dezelfde betrouwbaarheid, snelheid, eenvoudigheid en veiligheid. De batterij heeft een totale bruikbare capaciteit van 10,08 kWh en 12 ingebouwde micro-omvormers met een vermogen van 3,84 kW. De batterij weegt zo’n 157 kg en is compatibel met het hele Enphase gamma.

Daarnaast biedt de batterij een back-up capaciteit. Het modulaire systeem maakt het mogelijk voor installateurs om snel de juiste systeemgrootte te ontwerpen om te voldoen aan de behoeften van de klant.

 

De voor- en nadelen van de Ephase batterijen

Zoals alle andere thuisbatterijen heeft ook de Enphase Encharge voor- en nadelen die wij graag bespreken.

VOORDELEN NADELEN
Alles-in-één systeem
Enkel te installeren door een erkend installateur
Maximale veiligheid
Lange levensduur
Passieve koeling
Plug-and-play installatie
Kan worden aangesloten op standaard huishoudelijke AC-bekabeling
Makkelijke installatie
Ingebouwde micro-omvormers
Compatibel met het hele Enphase gamma
Back-up capaciteit

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise