Fox Ess: de voor- en nadelen uitgelicht

Groene energie, en vooral zonne-energie wordt steeds belangrijker in onze samenleving, dat weet iedereen. Sinds 1 januari 2021 zijn er nieuwe regels ingevoerd omtrent zonnepanelen. Hierdoor zijn zonnepanelen net iets minder voordelig dan ervoor. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden; De slimme batterij. Wij gaan het vandaag hebben over de Fox Ess, een wereldleider in de ontwikkeling van omvormer- en energieopslag oplossingen.

Fox Ess: het merk

Fox Ess is zoals we net al zeiden een wereldleider in de ontwikkeling van omvormer- en energieopslag oplossingen. Hun producten bieden klanten steeds de meest geavanceerde producteigenschappen in combinatie met de beste prestaties en betrouwbaarheid. Het bedrijf is een onderdeel van een samenvoeging van wereldwijd erkende bedrijven. Eén van die aandeelhouders is de Tsingshan Group. Zij zijn wereldwijd de grootste producent van roestvrij staal. Wij horen jou al denken waar de link tussen Tsingshan Group en slimme batterijen ligt. Alles begint bij de nikkelmijnen. Hier wordt roestvrij staal van gemaakt én wordt bovendien één van de basisstoffen voor de batterijen gehaald, nikkel. Hun ideaalbeeld, of groene droom zoals ze het zelf noemen, is dat heel de wereld volledig elektrisch wordt. Overdag gaan zonneparken, of zonnepanelen, de kracht van de zon omzetten in energie die dan opgeslagen of gebruikt kan worden door de mensen. ’s Nachts zullen energieopslagsystemen de opgeslagen stroom aanleveren. Ze willen bovendien dat alle voertuigen volledig elektrisch worden.

Soorten Fox Ess batterijen

Het Merk Fox Ess biedt 2 verschillende soorten batterijen aan, low voltage en high voltage. De LV2600 & de LV5200 zijn low voltage batterijen. De HV2300 & de HV2600 high voltage batterijen. Alle Fox Ess batterijen zijn krachtig en schaalbaar. Dankzij hun modulaire ontwerp is er een en erg hoge installatie flexibiliteit en zijn de batterijen geschikt voor een breed assortiment aan opslag toepassingen. De accu’s hebben een lange levensduur van minstens 6000 cycli. Verder kunnen er extra batterijen parallel geschakeld worden waardoor er bij de LV2600 een maximale capaciteit van 20,8 kWh mogelijk is. Een enkele LV2600 unit heeft een capaciteit van 2.6 kWh.

 

De installatie

De LV2600 heeft een erg eenvoudige installatie dankzij een plug-and-play-oplossing. Deze kan installateurs erg veel tijd besparen. Een enkele unit weegt maar 28,7 kg en is niet groot, dit maakt de installatie nog makkelijker. De batterij kan functioneren in temperaturen tussen de -5°C en 50°C. De HV2600 heeft dezelfde voordelen als de LV2600. Het enige verschil tussen de twee batterijen op het vlak van installatie is, dat de HV2600 minstens 2 units nodig heeft om geïnstalleerd te kunnen worden.

De voor- en nadelen van de Fox Ess batterijen

De Fox Ess Batterij is een goede thuisbatterij, hij biedt tal van voordelen.

 

VOORDELEN NADELEN
Lichtgewicht ontwerp, alle componenten zijn lichter dan 30 kg
De prijs loopt snel op bij uitbreiding
Ontlading van 90%
Enkel indoor installatie
Ca. 6000 laadcycli
Kan niet opgehangen worden
De HV2600 kan uitgebreid worden tot 20.8 kWh
Minstens 2 modules nodig bij de HV modellen
Kan functioneren in -5°C & 50°C
Makkelijk te installeren door plug-and-play
Breed assortiment

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise