Huawei Luna Thuisbatterij: de voor- en nadelen uitgelicht.

Wie zonnepanelen laat installeren, of al een installatie op z’n dak heeft, maakt de juiste keuze met een batterij. Vooral wanneer je, zoals de meeste mensen, tijdens de zonnigste uren niet thuis bent. Overdag produceren je zonnepanelen veel elektriciteit, maar je verbruikt het meeste daarvan ‘s ochtends en ‘s avonds. Met een batterij wordt de opgewekte energie overdag opgeslagen, die je dan op latere momenten kan gebruiken om te koken, te wassen, tv te kijken, enzovoort.

Wist je dat? Een zonnepanelen eigenaar gebruikt nauwelijks 30% van de opgewekte energie meteen! Met een thuisbatterij zou je geen 30% maar tot wel 80% van je zonne-energie zelf gebruiken, waardoor je dus minder moet betalen.

Bij Belgian Energy weten we dat een thuisbatterij heel wat voordelen biedt, daarom installeren we de meest kwalitatieve en rendabele batterijen, zoals de Huawei Luna batterij!

Huawei Solar: het merk

Huawei is een Chinese multinational die vooral bekend staat om zijn smartphones, maar is ook al een tijdje bezig met de productie van slimme thuisbatterijen, waaronder de Huawei LUNA2000-5-S0.

Met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei toonaangevende en slimme PV-oplossingen. Ze integreren AI en Cloud in hun technologieën waarmee ze optimale energieopwekking, efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen.

Het bedrijf zal zich de komende jaren dan ook blijven inzetten om innovatieve zaken te creëren en hernieuwbare energie toegankelijk te maken voor elke individu.

Soorten Huawei Solar batterijen

Huawei biedt heel wat oplossingen zowel voor zonneparken, commercieel als residentieel. De LUNA2000-5-S0 is daar één van. Het is een lithiumbatterij die compatibel is met heel wat omvormers én ook nog eens modulair is. Met hun beveiligingsconcept op meerdere niveaus – van celchemie, sensortechnologieën en batterijeenheden tot opslagsystemen en omvormers – wordt elke batterij geleverd met 10 jaar garantie.

De LUNA2000 reeks bestaat uit drie modellen van 5, 10 en 15 kWh. De LUNA2000-5-S0 heeft een prijs van €3235.

Daarnaast biedt Huawei een one-fits-all oplossing. Doordat ze met één optimizer werken die past op de meeste poly- en mono-PV-modules verhoog je eenvoudig het rendement. Dit gecombineerd met een automatische detectie van alle systeem toepassingen, waardoor alle omvormer verbonden toepassingen automatisch gedetecteerd worden in de FusionSolar App! Handig, of niet?

 

De voor- en nadelen van Huawei Solar LUNA batterij

De Huawei LUNA is een veelbelovende batterij en biedt dan ook heel wat voordelen! Voor zonnepanelen eigenaars kan dit dag en nacht verschil geven.

VOORDELEN NADELEN
Meer bruikbare energie
Enkel compatibel met Huawei omvormers
Lichtgewicht ontwerp
Duurdere batterij
100% ontlading
Snelle inbedrijfstelling
Veilig & betrouwbaar
Perfecte compatibiliteit
Meer energie ‘s avonds
Geen zorgen over stroomuitval
One-fits-all oplossing
Automatische detectie

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise