Hyundai Solar: de voor- en nadelen uitgelicht

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in het straatbeeld. Ze liggen op het dak van je buren, je familie en vrienden. Hoog tijd dus om ook te investeren in de zonne-energie van de toekomst! Maar kies hiervoor wel voor een kwalitatief merk, zoals Hyundai!

Hyundai Solar: het merk

Hyundai Solar is opgericht in 2005 door het overkoepelende Hyundai Heavy Industries, met Korea als uitvalsbasis. Het is de grootste zonnecellen- en panelenfabrikant in Zuid-Korea en haalt een productiecapaciteit van 600 MW per jaar! Het merk levert Tier 1 PV-producten van hoge kwaliteit en dat wordt gesmaakt bij de consument.

 

 ‟ De zonnepanelen zijn zo ontwikkeld dat ze energie kunnen opwekken van zowel vol zonlicht, als gefilterd daglicht. 

Soorten Hyundai Solar panelen

Hyundai Solar biedt twee series panelen aan voor residentiële oplossingen: de RG-serie en SG-serie.

De RG-serie panelen hebben 60 monokristallijne cellen met een rendement tot wel 19,24%. De panelen elimineren stroomdegradatie van zowel LID als PID. In deze serie zitten ook volledig zwarte modules voor een gestroomlijnd en esthetisch uiterlijk.

De SG-serie bestaat uit shingled zonnepanelen. Deze hebben lagen zonnecellen die onderling verbonden zijn en elektrisch worden verbonden met behulp van een elektrisch geleidende lijm. Hierdoor zijn metalen geleiderails overbodig, waardoor de siliciumcellen een groter percentage van het oppervlak van een paneel in beslag kunnen nemen. Dit vermindert ook de lichtinval op de zonnecellen en verbetert zo de efficiëntie van de modules, tot meer dan 20% rendement.

De voor- en nadelen van Hyundai Solar

De zonnepanelen zijn zo ontwikkeld dat ze energie kunnen opwekken van zowel vol zonlicht, als gefilterd daglicht. Je bent dus niet afhankelijk van de zon om stroom op te wekken. En zo zijn er nog een aantal voordelen van de Hyundai Solar panelen.

 

VOORDELEN NADELEN
Bestand tegen corrosie
Prijs enkel op aanvraag
Bekend merk
Installatie enkel door erkend installateur
Hoge kwaliteit
10 jaar productgarantie
25 jaar vermogensgarantie
Terugverdientijd van 8 tot 10 jaar

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Deel dit artikel:

[Sassy_Social_Share type="standard"]

Klaar om te investeren in de zonne-energie van de toekomst?

Dan zit je goed bij Belgian Energy! Wij geven je het onafhankelijk advies dat je nodig hebt om slim te investeren. Helemaal op jouw maat.

Lees meer expertise