LG Chem Resu: de voor- en nadelen uitgelicht.

De nieuwe regelgeving omtrent groene energie heeft ook bij je thuis gevolgen. Om er voor te zorgen dat jouw zonnepanelen toch optimaal gebruikt worden is de aankoop van een slimme thuisbatterij een goed idee. Er zijn vele soorten thuisbatterijen op de markt. Belgian Energy biedt een aantal verschillende merken aan, zoals de LG Chem Resu.

LG Solar: het merk

LG is al sinds 1947 bezig met het ontwerpen van de Chem divisie, welke lithium-ion batterijen zijn. In 2009 leverde LG batterijen voor de eerste massa-geproduceerde auto, de GM Volt. Dit maakt dat LG Solar marktleiders zijn in de productie van Lithium-ion batterijen, voor zowel residentiële als grotere projecten.

Soorten LG batterijen

Er zijn verschillende types van de LG Chem batterij op de markt, de ene met en net iets groter vermogen dan de andere. We maken onderscheid tussen zijn 2 groepen: De 48V en de 400V.

Wanneer de opslag van één batterij niet voldoende is voor jouw verbruik, kan je dankzij RESU Plus meerdere LG Chem 48V batterijen aan elkaar koppelen.

De LG Chem 400V batterijen zijn krachtiger dan de 48V. Ze hebben een EHV-spanningsbereik en dit is de hoogste categorie van spanningsbereik op de markt, hun totale energie is echter niet groter dan de 48V batterijen.

 

De Chem batterijen hebben een ontlading tot wel 90%, dat is hun grote voordeel. Het wil zeggen dat ze tot wel 90% van hun capaciteit kunnen gebruiken. De batterij heeft een levensduur van meer dan 6000 oplaadcycli. Gemiddeld gebruik je ongeveer 250 oplaadcycli per jaar, dit maakt dat de LG Chem een geschatte levensduur heeft van 20 jaar.

Investeren in een thuisbatterij is niet goedkoop, de prijs van de LG Chem batterij is variabel naarmate welk model je kiest. Prijzen beginnen bij € 2.349.

Een thuisbatterij kan makkelijk 100 kg wegen, sommigen zelfs meer. De LG Chem RESU 10 weegt maar 75 kg, dit maakt hem een lichtgewicht. De batterijen hebben een smal en eenvoudig ontwerp, dit in combinatie met zijn gewicht maakt dat hij makkelijker thuis te installeren is.

De LG Chem is 100% weersbestendig, ze kunnen zelfs blijven functioneren bij temperaturen van 45°C. Hierdoor kunnen ze ook buiten geïnstalleerd worden. Ze werken echter optimaal bij temperaturen tussen de 15°C en 30°C waardoor een installatie binnen aangeraden wordt voor en langere levensduur.

De voor- en nadelen van de LG Chem Resu

De LG Chem thuisbatterij is een goede thuisbatterij, hij biedt tal van voordelen.

VOORDELEN NADELEN
Lichtgewicht ontwerp
De hoeveelheid stroom wordt beperkt door de omvormer
90% ontlading
Prijs loopt erg snel op
Veilig & betrouwbaar
Extra RESU Plus nodig om meerdere batterijen aan elkaar te koppelen
Back-up tijdens stroomonderbreking
48V RESU kunnen aan elkaar gekoppeld worden voor meer opslag
Kunnen functioneren in -10°C & 45°C
100% weerbestendig
Uitgebreid aanbod
10 jaar garantie

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise