Onafhankelijk advies in een nieuw jasje

Bij Belgian Energy staan we al jaar en dag gekend voor ons onafhankelijk advies over zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Onze adviseurs zijn door continue opleidingen steeds op de hoogte van de nieuwste technologieën en producten op de markt, van meer dan 100 merken en types zonnepanelen en batterijen. Op die manier kunnen zij elke klant gepast advies op maat geven en garanderen we het rendement van elke installatie die onze installateurs plaatsen. Hoe we dit doen? Door één simpel ding te veranderen in ons adviesgesprek.

Adviesgesprek bij Belgian Energy

Wat we bij Belgian Energy doen, staat volledig haaks op een klassiek verkoopgesprek. Geen technische praatjes, geen valse beloften, maar advies 100% op maat van de klant. We gaan in op wat de klant echt zoekt: comfort en rendement. Alles wat we vandaag adviseren, valt hierop terug.

 

Adviesgarantie

Het comfort en rendement waar we in geloven kunnen we garanderen door onze klanten 10 jaar garantie te geven op hun rendement, als ze ons advies volgen. Brengt het systeem toch minder op dan we berekend hebben, betalen we het verschil terug.

Kunnen alle klanten energie-onafhankelijk worden? Nee, daarom moeten we een eerlijk advies geven, maar het is wel mogelijk voor sommigen! We hebben klanten die reeds 98% tot 100% energie-onafhankelijk zijn.

Wat wij onze klanten vertellen, daar zijn we van overtuigd. Het is de oplossing voor comfort en rendement, zodat klanten niet meer moeten nadenken over hun verbruik en het volledige vermogen 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar hebben.

Comfort en rendement

Een klant zoekt comfort en rendement, daar zijn we van overtuigd. Ze kiezen vaak voor zonnepanelen en/of een thuisbatterij voor de premies, omdat de buurman het doet, om de overheid te slim af te zijn… maar wat echt belangrijk is, is het comfort om 24 uur op 24 te genieten van je installatie, en het gegarandeerd rendement dat je ermee behaalt. Zo ben je geen slaaf van je investering en de installatie. Klinkt goed, nietwaar?

Het is onze overtuiging dat het kan, en dat vertellen we je ook in ons adviesgesprek. Dat begint met een eenvoudige, technische vraag: heb je een enkelfasige of driefasige aansluiting? Op basis van het antwoord op die vraag geven we ons advies. Maak je geen zorgen, onze adviseurs kijken dit voor jou na!

 

Ook als de zon niet schijnt, zelfs ‘s nachts

Met ons advies kunnen we niet meer garanderen dan andere adviseurs, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je 24 uur op 24 kan genieten van je installatie, en niet enkel als de zon op z’n hoogst staat.

De meeste mensen denken dat ze door hun verbruik te spreiden slim omgaan met hun opgewekte energie. Dat is ook wat we van de overheid te horen krijgen, maar wees eerlijk, dat is (bijna) niet haalbaar. Dus moeten we ervoor zorgen dat je 24 uur lang het comfort hebt om je opgewekte energie te gebruiken, en het is onze overtuiging dat het kan.

We houden in ons advies rekening met het capaciteitstarief, ofwel de piekbelasting, en de verspreiding van de fases. Hierna stellen we de juiste combinatie van zonnepanelen, omvormer en batterij(en) voor, zodat de klant de klok rond kan laden en ontladen. Ook als de zon niet schijnt en zelfs ‘s nachts.

 

Batterij bij je installatie

Nu denk je vast: “Als ik overdag thuis ben, hoef ik me geen zorgen te maken want dan heb ik genoeg energie om te gebruiken, verspreid doorheen de dag.”, maar dat is niet helemaal waar. Ook als er een wolk voorbij komt, daalt jouw vermogen, en zie je een flink dal in de grafieken. Als op dat moment je wasmachine aan het draaien is, of de vaatwasmachine aan staat, ga je energie van het net moeten afnemen om de daling te dekken. Met een batterij is dit niet meer nodig!

Een slimme batterij houdt rekening met de weersvoorspellingen van de komende 14 dagen en is klaar om met dynamische tarieven te werken. Op die manier voel je het niet als de tarieven fluctueren.

De toekomst? Energie uitwisselen met je buurman! Zelfs als je geen zonnepanelen hebt. Door de piekbelasting zullen de energiefacturen de hoogte in schieten voor wie geen zonnepanelen heeft. Met de installatie van een thuisbatterij kan je dit verhelpen. Zo kan je stroom kopen als er te veel op het net is, die stockeren in je batterij en energie-onafhankelijk worden.

 

Financieel interessant?

Op de vraag of de investering in zonnepanelen met een thuisbatterij interessant is, zeggen wij volmondig “ja!”. Het is zelfs voordeliger dan vorig jaar. De dag van vandaag krijg je een heleboel premies van de overheid, maar wie wil investeren moet het wel zo snel mogelijk doen want de premie daalt elk jaar en de agenda van de installateurs loopt stilaan vol.

Lees ook: alles wat je moet weten over de zonnepanelenpremie in 2021!

Gratis actieve monitoring

Naast de adviesgarantie krijg je bij Belgian Energy steeds gratis actieve monitoring. Op onze binnendienst hebben we iemand die alles continu in de gaten houdt. Zo kunnen onze systemen nooit lang uitvallen en kunnen we meteen schakelen waar nodig. Dit is een enorm voordeel voor alle klanten waar we reeds een batterij geïnstalleerd hebben.

Nieuwe offerte

Om onze overtuiging naar de klant over te brengen hebben we ook onze offerte aangepast. Er zit heel wat minder techniciteit in de offerte, zodat die duidelijk is voor de klant en onze berekeningen goed weergeeft. Maar we verkopen niet anders dan voorheen en zijn nog steeds een betrouwbare, goede firma die met de juiste, meest kwalitatieve materialen werken en steeds verantwoordelijkheid nemen voor de eventueel voorkomende problemen. Zo denken wij vandaag al aan de energie van morgen.

 

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise