Pylontech Force: de voor- en nadelen uitgelicht

Europa wordt elektrisch, zonne-energie en thuisbatterijen krijgen dus een steeds belangrijkere rol binnen onze samenleving. Vele bedrijven experimenteren al enkele jaren en zoeken nieuwe oplossingen. Pylontech is zo’n bedrijf, zij hebben thuisbatterijen ontwikkeld die wij graag verder onderzoeken

Pylontech: het merk

Pylontech is een Chinees bedrijf dat werd opgestart in 2009, sindsdien kende het een grote groei. Ze staan voor een verticale integratie van alle nodige technologieën voor energieopslagsystemen (ESS). Het bedrijf pioniert sinds 2013 op de wereldwijde ESS-markt. Bovendien zijn hun oplossingen geschikt voor commercieel en particulier gebruikt.

 

Soorten Force batterijen

Het bedrijf creëerde verschillende soorten batterijen, de bekendste zijn de Force en US. Wij gaan het nu hebben over de Force batterijen. De Pylontech Force is een hoogspannings-lithiumbatterij en heeft een hoge capaciteit. Ze zijn verkrijgbaar in low voltage en high voltage.

Low voltage:

De laagspanning Force batterij wordt eveneens onderverdeeld in Force L-1 en Force L-2. Het zijn de nieuwste energie opslagsystemen van Pylontech. Ze hebben een modulair design en is eenvoudig te installeren, zowel binnen als buiten. De Force L-2 kan van worden uitgebreid van 7.0 kWh naar 14.21 kWh, je hebt wel minstens twee modules nodig van de batterij. Het verschil tussen de L-2 en de L-1 batterij is, dat de Force L-1 kan worden uitgebreid tot 24.5 kWh.

 

High voltage:

De hoogspanning Force batterijen worden op hun beurt ook onderverdeeld in twee soorten. Een H1 en H2 serie. Opnieuw is het grote verschil tussen de twee batterijen dat de H1 Force batterij kan uitgebreid worden tot 24.9 kWh en de H2 maar tot 14.2 kWh. Ook bij de hoogspanningsbatterijen zijn er minstens twee modules nodig.

De installatie

De Force modules, van zowel de Low voltage als de High voltage batterijen zijn verbonden in een rek (“kast”) alsof het lades in een kast zijn. De batterij heeft een geschatte levensduur van 10 jaar bij een temperatuur van 25°C. Elke module weegt ongeveer 24 kg, dit maakt dat ze makkelijk te installeren zijn.

De voor- en nadelen van de Force batterijen

Zoals alle andere thuisbatterijen heeft ook de Pylontech Force voor- en nadelen die wij graag bespreken.

VOORDELEN NADELEN
Flexibele installatie
De prijs loopt snel op bij uitbreiding
7 jaar garantie
Enkel indoor installatie
Veilig & betrouwbaar
Kan niet opgehangen worden
Geschikt voor noodstroomvoorziening
Je moet minstens twee modules installeren
Kan uitgebreid worden naar eigen wensen
Opslagfunctionaliteit bij -20°C tot +60°C
Laden ontladen bij 0°C tot 50°C

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer epxertise