Pylontech US: de voor- en nadelen uitgelicht

Europa wordt elektrisch, zonne-energie en thuisbatterijen krijgen dus een steeds belangrijkere rol binnen onze samenleving. Vele bedrijven experimenteren al enkele jaren en zoeken nieuwe oplossingen. Pylontech is zo’n bedrijf, zij hebben thuisbatterijen ontwikkeld die wij graag verder onderzoeken

Pylontech: het merk

Pylontech is een Chinees bedrijf dat werd opgestart in 2009, sindsdien kende het een grote groei. Ze staan voor een verticale integratie van alle nodige technologieën voor energieopslagsystemen (ESS). Het bedrijf pioniert sinds 2013 op de wereldwijde ESS-markt. Bovendien zijn hun oplossingen geschikt voor commercieel en particulier gebruikt. Pylontech heeft een eigen lithium ion fosfaat cel ontwikkeld, zo kunnen ze steeds de veiligheid van hun producten garanderen.

Soorten US batterijen

Bij de Pylontech US batterij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hoog-voltage en laag-voltage. Ze hebben twee soorten laag-voltage batterijen: US2000 en US3000

De US 2000 is ideaal voor residentiële opslagtoepassingen. De batterij heeft een standaard 48V met een ontlading van 50. Een US3000 batterij is het laatste nieuwe hybride energieopslagsysteem van Pylontech. Deze batterij heeft ook een nominale voltage van 48V en een ontlading van 74.

Beide batterijen hebben 90% bruikbare opslagcapaciteit en een levenscycli van 6000. Dit komt neer op een geschatte levensduur van meer dan 10 jaar, bij een gemiddelde temperatuur van 25°C. De batterijen zijn erg compact en makkelijk te installeren. Door het modulaire design zijn ze bovendien erg flexibel. Je kan van een kleine capaciteit makkelijk een groot opslagsysteem maken. Je kan de batterij uitbreiden tot 12 modules. Bovendien kunnen beide US-systemen automatisch de laadtoestand, ontlaadtoestand en de stroom- en spanningsbalans van elke cel beheren.

Pylontech US batterijen zijn goedkoper dan de meeste andere batterijen, maar dit wil niet zeggen dat ze minder goed werken. Ze werden getest en de cyclus prestaties die de batterij vertoond zijn vergelijkbaar met die van BYD of de LG CHEM batterijen. Dankzij hun aantrekkelijke prijs zijn ze de ideale oplossing voor als je een kleiner budget hebt.

Een groot voordeel bij de Pylontech US batterijen is dat de volledige module niet giftig, niet vervuilend en milieuvriendelijk is en je krijgt bovendien 10 jaar garantie op de batterij.

De voor- en nadelen van de Force batterijen

Zoals alle andere thuisbatterijen heeft ook de Pylontech US voor- en nadelen die wij graag bespreken.

VOORDELEN NADELEN
Lange levensduur van meer dan 10 jaar
Kan niet opgehangen worden
90% ontlading
Enkel indoor installatie
Veilig & betrouwbaar
Omvormer niet inbegrepen
Geen zorgen over een stroomuitval
De kabel voor de aansluiting van de batterij op de omvormer wordt afzonderlijk verkocht
Kan uitgebreid worden naar eigen wensen
Kan functioneren in temperaturen van -20°C tot 55°C
Makkelijke installatie
Goedkopere prijsklasse
10 jaar garantie
Milieuvriendelijk

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise