RCT Power: de voor- en nadelen uitgelicht.

Groene energie zal in de toekomst niet meer weg te denken zijn, Europa wordt elektrisch. Zonnepanelen en thuisbatterijen zullen steeds belangrijker worden. Het is daarom een goede investering. Misschien is RCT Power wel de thuisbatterij voor jou, ontdek het hier.

RCT Power: het merk

RCT power is een Duits bedrijf dat voortdurend blijft innoveren. Ze geloven in de duurzaamheid van zonne-energie en hebben daarom samen met de beste ingenieurs opslagtechnologie opnieuw uitgedacht. Dit resulteerde zich in een nieuwe, flexibelere, eenvoudigere en betrouwbaardere opslagoplossing.

Ze maken intelligent gebruik van zonne-energie. RCT Power is een van de weinige merken die omvormers én batterij opslagsystemen in eigen huis ontwikkeld (Duitsland).

Soorten RCT Power batterijen

De RTC Power Battery is een thuisbatterij die voldoet aan hoge eisen. Het biedt een bijzondere en hulpbron besparende oplossing voor de energiebehoefte van woonhuizen en commerciële gebouwen en faciliteiten. Dankzij de RTC Power Battery word je onafhankelijker van het net. Een stroomuitval is daardoor geen probleem meer.

RTC Power blinkt uit in veiligheid en levensduur. De energieopslag voor zonne-energie maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaat batterij cellen die worden beschouwd als een van de veiligste lithium-ion batterijen. De batterij is bovendien erg makkelijk te installeren door de eenvoudige bedrading én makkelijk te bedienen met de RCT Power App.

De systemen van RTC Power hebben extreem lage insteltijden. Hierdoor hebben ze minimale regelverliezen. Doordat de componenten nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn bereiken ze een erg hoog rendement. Daarom kan je geld besparen en draag je ook actief bij aan de bescherming van het klimaat.

De kern van de RCT Power Battery is een hoogspanningsbatterij gemaakt op basis van LIFEPO4 batterij celtechnologie. Het is een elegant en compact systeem dat achteraf nog aan te passen is. Het bereik van de batterij kan uitgebreid worden van 3.8 kWh tot 11.5 kWh. De upgrades gebeuren in sprongen van 1.7 kWh. De batterij technologie van de RCT Power Battery biedt bovendien een hoog veiligheidsniveau. Dit komt door het unieke accu management systeem dat speciaal ontwikkeld is in combinatie met geoptimaliseerde lithium-ijzer-fosfaat batterij cellen.

De RCT Power Battery is makkelijk te installeren en vervoeren dankzij de simpele bedrading en het gewicht. De batterijen wegen 25 kg per unit, met een minimum van 2 units per installatie is dat nog steeds erg weinig. Dankzij deze 2 factoren zijn ze erg makkelijk te installeren. Ze kunnen niet aan de muur gemonteerd worden wat de installatie ook makkelijk maakt. De RCT Power Battery functioneert enkel indoor en bij temperaturen van 5°C tot +40°C

De voor- en nadelen van de RCT Power Battery

De RCT Power Battery is een goede thuisbatterij, hij biedt tal van voordelen.

VOORDELEN NADELEN
Lichtgewicht ontwerp, alle componenten zijn lichter dan 25 kg
De prijs loopt snel op bij uitbreiding
Bediening met app
Maar 1 soort batterij van RCT Power
Veilig & betrouwbaar
Minstens 2 modules nodig
Geschikt voor noodstroomvoorziening
Enkel indoor installatie
Kan uitgebreid worden tot 11.5 kWh
Kan niet opgehangen worden
Makkelijk te installeren en vervoeren
Ontlading van 90%
10 jaar garantie
Stand-by stroomvoorziening mogelijk met de optionele RCT Power Switch

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise