SOLARWATT MyReserve: de voor- en nadelen uitgelicht

Bij elke zonnepanelen installatie hoort een thuisbatterij. Er zijn erg veel verschillende thuisbatterijen op de markt. Dat maakt het moeilijk om te beslissen welke je zal aanschaffen. Belgian Solar maakt het hun klanten graag makkelijker. Dit doen we door over alle merken die wij aanbieden een blog schrijven. Zo kan weet jij direct welke thuisbatterijen bij je passen en welke niet bij je passen. Vandaag schrijven we over de MyReserve batterij van SOLARWATT.

SOLARWATT: het merk

SOLARWATT is het bedrijf dat achter de MyReserve batterij zit. Ze zijn een pionier in zonne-systemen met 25 jaar ervaring. SOLARWATT is een Duits bedrijf dat met meer dan 460 mensen werkt naar een toekomst vol groene energie. Ze zijn wereldwijd verspreid; Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland en Spanje en hebben in meer dan 50 landen installateurs die overtuigd zijn van de goede kwaliteit van SOLARWATT. Ze presenteerden het eerste volledig modulaire energieopslag apparaat ter wereld: de MyReserve waar wij het vandaag over hebben.

MyReserve batterij

De MyReserve van SOLARWATT is een volledig modulair energieopslag apparaat. Dankzij het uitbreidbare ontwerp is het bijna onbeperkt in termen van capaciteit en prestaties. Het systeem is geschikt voor een hele reeks toepassingen; van een eengezinswoning, een ambachtelijke werkplaats tot industriële doeleinden.

De batterij is opgebouwd als een matrix die uit slechts twee componenten bestaat: de MyReserve Pack batterijmodule en de MyReserve Command die alle vermogenselektronica bevat. Heb je meer opslagcapaciteit of vermogen nodig? Dan kunnen er simpelweg meerdere MyReserve Packs en Commands gecombineerd worden naargelang jouw energie behoeftes.

Het maakt je zonne-installatie nog voordeliger omdat de exacte capaciteit aan jouw behoefte aangepast kunnen worden. Zo wordt jouw zonne-installatie nog rendabeler. Ook toekomstgericht is dit een goede keuze aangezien je nog meer groene energiebronnen in de vorm van netwerkdiensten zal kunnen koppelen aan de MyReserve.

Het volledig modulaire ontwerp van de zonnebatterij maakt het gemakkelijk om service en onderhoud uit te voeren. Het hele systeem kan ook worden afgebroken tot de basiscomponenten wanneer het einde van de levensduur is bereikt, en de meeste onderdelen kunnen worden hergebruikt. De MyReserve batterij past bovendien in bijna elke kamer. Beide systeemcomponenten, hebben elk de grootte van een schoenendoos. De batterij kan bovendien door 1 persoon geïnstalleerd worden aangezien een enkele unit maar 25 kg weegt.

 

De voor- en nadelen van de MyReserve batterij

De MyReserve is een veelbelovende thuisbatterij en biedt ook heel wat voordelen! Voor zonnepanelen eigenaars kan dit (letterlijk) dag en nacht verschil geven.

 

VOORDELEN NADELEN
Lange levensduur van 15 jaar
Duurdere prijsklasse
100% ontlading
Maar één in zijn soort
Veilig & betrouwbaar
Geen zorgen over een stroomuitval
Kan uitgebreid worden naar eigen wensen
Kan functioneren in temperaturen van -20°C tot 55°C
Is een lichtgewicht
Past bijna in elke kamer
10 jaar garantie
Inclusief omvormer

Een batterij is dus een slimme investering als je voor zonnepanelen kiest!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent thuisbatterijen en zonnepanelen? Vraag ons onafhankelijk advies en een vrijblijvende offerte aan!

Overweeg je zonnepanelen aan te kopen?

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.
Neem vrijblijvend contact met ons op en ga voor een betere wereld!

Lees meer expertise